Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Kengun kanssa kisoissa

Koska kisaamista ei voi harjoitella kuin kisaamalla, suunnattiin Kenin kanssa taas kyläkisoihin Riihimäelle. Tosi kivasti järkätty koe ja kiva uusi halli! Tuomarina toimi Ossi Harjula.

Paikalla istuminen 10. Oli kääntynyt hivenen piiloa kohti, olisi pitänyt näkyä myös pisteissä.

Paikalla makaaminen 8. Kokeilin uutta sivulletulokäskyä, eipä sitten noussutkaan ekalla.

Hypynouto 8,5. Tämä oli ensimmäinen liike ja Kengu kiepahti ja äännähti taas sivulle siirtymisessä. Tajusi itsekin virheensä, jäi seisomaan viereeni ja tarvitsi uuden käskyn sivulle tuloon. Tämän jälkeen pidettiin pieni keskustelu asiasta ja loput liikkeet menivätkin kivasti.Luoksetulo 9,5. Hieno! Eteen tullessa jarrutti omaan makuuni pari askelta liian aikasin. Stopit oli nopeat ja voimakkaat.

Zeta 9,5. Tosi kiva!Ohjattu 10. Kiva merkki, kovaa kapulalle, hyvä nosto ja luovutuskin oli nyt tosi hyvä. Eikä myöskään tullut ääntä sivulle siirtymisessä :)TAUKO

Seuraaminen 9,5. Hieman keskittymätön ja hektinen paikoitellen, mutta ei juurikaan painanut (tiivis oli kyllä, kuten kuvasta näkyy...) ja oli ihan hiiren hiljaa. Askeleet ja käännökset ok.Ruutu 10. Sairaan hieno.Kauko-ohjaus 10. Hienosti keskittyi ja teki omalla osaamistasollaan.

 
Tunnari 8. No joo. Vika liike ja Kengu alkoi olla jo aika kierroksilla. Kivasti kapuloille, haisteli ensin nätisti, sitten avasi suunsa viereisen kapulan kohdalla muttei nostanut sitä ja toi lopulta oman. Omasta mielestäni olisi ollut nolla, tuomarin mielestä kasi.

Yhteensä 300,5 p, EVL1, KP, sijoitus 1/5

Eka kerta kun sain minkään koiran kanssa EVL:stä yli 300 pistettä. Kivalta tuntuu, vaikkei pisteet olleetkaan kaikilta osin ihan ansaitut. Kengu tuntui ekaa ja vikaa liikettä sekä seuraamista lukuun ottamatta kivalta, rennolta ja keskittyneeltä. Oma oleminen on kyllä vielä todella jännittynyttä ja "ylijämäkkää". Katselin kisoista otettuja valokuvia ja näytän joka kuvassa kyllä todella tiukalta. Ehkä sitä joskus tulevaisuudessa pystyy taas luottamaan siihen ettei koira lähde heti lapasesta vaikka olisin itse vähän rennompi ja iloisempi :)

Edelliseen kokeeseen verrattuna Kengu teki nyt kaukot paremmin ja oli kokonaisuudessaan paremmin kuulolla myös toisessa setissä. Nyt uskalsin myös puuttua huonoon käytökseen ja se selvästi paransi koiran keskittymistä. Tällä kertaa en myöskään väsyttänyt koiraa tuntikausia kuten ennen edellistä koetta ja liikkeet olivat sitä kautta myös näyttävämpiä. Koira taisi kuitenkin kumpaankin kehään mennessä olla hiukan ylivireinen, mikä sitten näkyi ekojen liikkeeiden keskittymättömyytenä. Kokonaisuutena tämä oli kuitenkin jo parempi kuin edellinen koe, vaikka siellä koira suoritti esim. paremman seuraamisen. Paljon on matkaa vielä flow-suoritukseen, mutta ehkä me päästään joskus vielä kokeemaan sekin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti