Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Pieniä iloja ja onnistumisia

Kengun vireenlaskuprojektin jälkeen olen ollut edelleen todella skarppina koiran mielentilan suhteen ja puuttunut heti koiran toimintaan jos on tuntunut siltä, ettei vire ole sitä mitä haluan. Joka kerta huomautettuani koiralle sen keskittymättömyydestä tai muusta sähläämisestä jaksan yllättyä miten hienosti Kengu ottaa nykyisin palautetta vastaan. Ja mitä useammin näin tapahtuu, sitä enemmän alan taas luottamaan koiraan ja rentoutua itsekin treenitilanteissa. Ehkäpä joskus saadaan rentous siirrettyä myös kisoihin :)

Pääsääntöisesti Kengun kanssa treenaaminen on nykyisin todella mukavaa. Koiraa ei ole myöskään enää "pakko" treenata vaan parikin vapaapäivää viikossa on ihan ok eikä koiralla silti keitä yli. Kengun  mielentila myös arjessa tuntuu parantuneen ja tuntuu, että koiralla on nyt helpompaa olla itsensä kanssa. Itsestäni kaikkein hienoimalta on tuntunut se, että nyt pystyn kunnolla treenaamaan koiraa, eikä koko ajan tarvitse miettiä sitä, milloin Kengulla menee kuppi nurin ja voinko nyt tässä tilanteessa vaatia siltä parempaa suoritusta. Kyllä on pienistä asioista ihmisen ilot tehty :)

Viime viikonloppuna oltiin nuorten koirien tokoringin leirillä Inkoossa. Lauantaina meitä kouluttivat Oili, Tesu ja Kata, ja sunnuntaina Tesu ja Kata. Aloitettiin Oilin opissa ja aiheena meillä oli seuraaminen ja etenkin hidas käynti ja perusasennot askeleiden ja paikallakäännösten jälkeen. Kengu oli kivassa vireessä ja teki itse asiassa suht hyvää seuruuta. Oili kommentoikin, että kyllä meillä on asiat hyvin jos seuruu on mielestäni meidän ongelmaliike :D No, saatiin kuitenkin edes hiukan meidän virheitä esiin ja päästiin treenaamaan hitaaseen kävelyyn uutta rullaavaa liikkumista. Tuntui tosi hyvältä ja Kengunkin oli helpompi saada itsensä tasapainoon eikä perä heijannut läheskään niin paljoa kuin yleensä. Ei kun vaan masai-kenkiä ostamaan :D Perusasennot täytyy ottaa nyt taas työn alle sillä koira ylityöskentelee niissä helposti ja jättää perän vinoon selkäni taakse. Kokonaisuudessaan Oili kehui kovasti Kengua ja sanoi, että noin kiihkeäksi koiraksi se pitää vireensä paketissa poikkeuksellisen hyvin. Oli myös kiva kuulla, että Oilin mielestä koiralla näyttää olevan hyvä olla ja se työskentelee intensiivisesti mutta rennosti. Enpä olisi puoli vuotta sitten uskonut kuulevani tällaisia kommentteja Kengusta. Tuntui ihan tosi, tosi hyvältä kuulla tällaista :)

Tesun kanssa treenattiin zetaa ja saatiin kivoja vinkkejä asentojen suoruuden parantamiseen. Tässäkin treenissä Kengu tuntui kivalta ja teki aikalailla omalla osaamistasollaan. Katan kanssa treenattiin kaukoja ja etenkin vauhtiliikkeiden jälkeistä jähmyilyongelmaa. Tehtiin siis ensin ohjattu ja siitä suoraan tekemään kaukoja. Ekassa setissä Kengu mokasi ja ennakoi tokan vaihdon. Toruin, ja laitoin koiran hetkeksi jäähylle. Seuraavassa setissä samaa mokaa ei enää tullut ja Kengu teki kaikki vaihdot ja jopa suht puhtaasti. Omaan makuuni i-s vaihto ei ollut vieläkääm täysin rento (juuri tämä ollut meillä ongelmana) ja jätti toisen etutassun ensin ilmaan, mutta yleisön mielestä kaukot olivat oikein kivat :) Katsottiin vielä vähän yksittäisiä vaihtoja ja juteltiin kaukojen kriteereistä. Palautetta tuli, että voisin olla ehkä ihan tyytyväinen koiran tämänhetkiseen osamistasoon enkä nillittää pikkujutuista :)

Sunnuntaina treenattiin ensin vesisateessa paikallaolot, joissa ei ongelmaa. Tesun kanssa katsottiin paikallaistumisen jättöasentoa ja juteltiin takajalkojen saamisesta oikeaan asentoon heti jätössä. Treenattiin myös kesto-ongelmaamme eli maasta sivulletuloa, jossa Kengu jättää usein vasemman etujalan edemmäs eikä tee sivulletuloa täysin puhtaasti. Kivoja vinkkejä saatiin tähänkin. Ja kivalta tuntui myös Tesun kommentti siitä, että olemme tokourallamme jo niin pitkällä, että nyt voi ruveta kiinnittämään huomiota kaikkiin pikkuviilauksiin kun isot ongelmat on selätetty :) Ja niinhän se taitaa olla, itse tätä ei ihan aina vielä muista.

Katan kanssa katsottiin ruudun paikkaa, joka on edelleen liian sivussa, etenkin kun tehdään kisamaista ruutua. Neuvoksi saatiin laittaa koira hetkeksi alustakuurille ja tehdä paljon ruutukorjauksia. Kata myös muistutteli tärkeästä asiasta, etten saa jäädä kiinni asioihin jotka ovat joskus olleet ongelmia jos ne eivät ole sitä enää. Pitää uskaltaa rohkesti toimia tilanteen mukaan ja unohtaa vanhat vaikeudet. Ja luottaa taas siihen, että koiran mielentila on oikeasti muuttunut.

Oli todella mukava viikonloppu ja Kengu sai kerrankin omasta mielestäänkin riittävästi lenkkiä ja muuta aktiviteettia. Treenivire pysyi lauantain ekoista treeneistä aina sunnuntain vikoihin treeneihin asti hyvänä ja koira keskittyi kivasti tekemiseen. Kengu nautti myös täysin siemauksin ihanalta Koodilta saamastaan huomiosta ja hönöt olisivatkin leikkineet ja painineet taukoamatta jos koiria ei olisi erikseen rauhoitettu lepäämään.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa kyl tosi hienolta ja hyvää (ja tärkeää) palautetta ootte saaneet :)

    VastaaPoista