Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

Sisu
p&s snautseriurosBH RH T-E TK2 TK3 TK4 Epelin Odoardo eli Sisu (s. 18.7.2006) 


Lonkat A/A
Lanneranka kuvattu 1/2011 (Terve)
Silmät terveet
Herkkämahainen

Luonnetesti 30.10.2010 Riihimäki. Katri Leikola & Lea Haanpää

TOIMINTAKYKY +1 Kohtuullinen
TERÄVYYS +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
PUOLUSTUSHALU +1 Pieni
TAISTELUHALU +2 Kohtuullinen
HERMORAKENNE +1 Hieman rauhaton
TEMPERAMENTTI +3 Vilkas
KOVUUS +1 Hieman pehmeä
LUOKSEPÄÄSTÄVYYS +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä avoin
Suhtauminen ampumiseen: +++ Laukaisuvarma
Yhteispisteet 170


harrastukset: Sisu kilpailee tokossa EVL:ssä ja on saavuttanut TK4-koulutustunnuksen. Agilityssa Sisu kilpaili maxi3-luokassa ennen vakavaa sairastumistaan. Sisun kanssa on harrastettu myös raunioetsintää sekä muita palveluskoiralajeja.

Sisu tuli meille melko lyhyelle varoitusajalla, vaikka olimmekin jo jonkin aikaa miettineet koiranpennun hankkimista. Kun opiskelu- ja työelämässä tuli sopiva hetki, aloimme ahkerasti surffata eri snautserikasvattajin sivuilla ja etsiä sopivia pentueita. Muutamasta vaihtoehdosta Sisun pentue tuntui sopivimmalta, ja kun pentujen luovutukseen oli aikaa enää viikko, ajelimme Tampereelle katsomaan sitä pentueen viimeistä, pientä urossnautseria, joka vielä etsi omaa kotia.

Sisu oli kiltti ja suhteellisen rauhallinen pentu, kaikkina muina aikoina paitsi yksin jäädessään. Sinnikkäistä totuttamisyrityksistä huolimatta, pentu ei vain millään oppinut jäämään rauhassa yksin kotiin. Täytyy sanoa, että Sisun kanssa yritimme kaikki mahdolliset ja mahdottomat kikat, jotta koira olisi oppinut olemaan yksin. Puolen vuoden taistelun jälkeen uskoimme, että Sisu kärsii oikeasti eroahdistuksesta, ja teimme elämämme viisaimman ratkaisun, ja otimme Sisulle kaverin, Chilin.

Kaikista vaikeuksista huolimatta Sisu osoittautui jo pienestä pitäen Suureksi Persoonaksi. Ahkeran sosiaalistamisen kautta omapäisestä ja hiukan syrjäänvetäytyvästä  pennusta kasvoi mitä avoimin ja ihmisrakkain koira. Nykyisin Sisu rakastaa yli kaiken tuttuja ja tuntemattomia ihmisiä, ja varsinkin lapset saavat pienen partanaaman tärisemään innosta. Sisu on erittäin fiksu koira, joka oppii uudet asiat nopeasti. Harrastuskoirana Sisun haasteena on ollut motivointi, lajista riippumatta. Sisu on kuitenkin osoittanut, että sinnikäs työ palkitaan ennemmin tai myöhemmin, ja parempaa opettajaa koiraharrastusmaailmaan emme olisi voineet saada. Loppujen lopuksi koiran kasvettua aikuiseksi, saimme todeta, että meillä on juuri sellainen koira mistä haaveilimme. Sisu on elämämme valo ja laumamme sielu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti