Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

Kengu
punaruskea belgianpaimenkoira malinois -narttu FI TVA BH Adofau Wallaby eli Kengu (s. 5.10.2010)
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Rinta- ja lanneranka kuvattu 10/2011 (terve) ja 3/2013 (spondyloosimuutoksia L5-S1)
Olka- ja polvinivelet kuvattu 10/2011 (terveet)


Luonnetesti 9.7.2013 Helsinki. Lea Haanpää & Tarja Matsuoi

TOIMINTAKYKY -1 Pieni
TERÄVYYS +3 Kohtuullinen ilman jälj. jääv. hyökkäyshalua
PUOLUSTUSHALU +2 Suuri, hillitty
TAISTELUHALU +3 Suuri
HERMORAKENNE +1 Hieman rauhaton
TEMPERAMENTTI +1 Erittäin vilkas
KOVUUS +1 Hieman pehmeä
LUOKSEPÄÄSTÄVYYS +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Suhtauminen ampumiseen: ++ Laukauskokematon
Yhteispisteet 123

harrastukset: Kengu kilpailee tokossa EVL:ssä ja harrastaa pelastushakua. Kengu kilpaili agilityssä maxi1-luokassa ja vesipelastuksessa avoimessa luokassa ennen spondyloosin toteamista.

Kengu saapui laumamme jatkoksi marraskuussa 2010 täyttämään kauan kaivatun pk-harrastuskoiran sekä agilitykisakoiran paikkaa. Chilin loukkaannuttua syksyllä 2009 jäi harrastusrintamalle pk-lajien kokoinen aukko, ja Panukin kaipaili Sisun rinnalle toista maxikoiraa agilityyn. Siispä aloitimme varovaisesti etsimään ja kuulostelemaan sopivia malinoispentueita. Alunperin pennun piti tulla vasta kesällä 2010, mutta niin vain kävi että maraskuun lopulla saavuimme kotiin pieni kengurunpoikanen sylissämme.

Kengun valinta 13 pennun (!) katraasta kävi oikeastaan yllättävän helposti. Pentujen oltua 4-viikkoisia, Kengu alkoi erottua muusta porukasta edukseen, ja joka kerta Kirsin luona käydessämme tunne vaan vahvistui. Kengu oli heti pienestä pitäen reipas, sosiaalinen ja ketterän oloinen tyyppi, joka oli kaiken lisäksi se pentueen pienin ja siroin narttu. Lopulta päätös oli siis kohtuullisen helppo, ja valmiiksi mietitty nimikin sopi pennulle kuin nenä päähän.

Kengun kanssa on harrastettu agilityä,  tokoa sekä vesipelastusta kilpailumielessä. Olemme myös kokeilleet jälkeä, hakua sekä viestiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti