Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

torstai 27. helmikuuta 2014

Per aspera ad astra - vaikeuksien kautta voittoon

Kuusi viikkoa kestäneen palkattomuusjakson jälkeen päätin tarttua härkää sarvista ja ilmoitin Kengun ex-tempore toko-kokeeseen Mikkeliin. Koetta edeltävällä viikolla olin aloittanut varovaisesti palkkaamaan koiraa myös liikkeistä seuraten kuitenkin koko ajan ettei vire ja palkan odotus pääse nousemaan taas liian korkeaksi. Jokaisen treenin aloitimme (ja aloitamme varmasti hamaan tulevaisuuteen asti) palkattomuudella ja koira sai pallon vasta kun oli rauhallisessa mielentilassa ja mukavasti kuulolla. Mutta voi sitä (molemminpuolista!) riemua kun ensimmäistä kertaa teimme luoksetulon stoppeja ja ruutua niin että koira sai liikkeiden osista palkkaa! Kyllä on ihmisellä (ja malinoisilla) elämässä pienet ilot :)

Viime lauantaina suuntasin sitten auton nokan klo 6 aamulla kohti Mikkeliä ja olimmekin kisapaikalla jo ennen kun toimitsijat olivat ehtineet paikalle. Aikainen lintu madon nappaa, vai miten sitä sanotaan ;) Ennen kisan alkua juoksutin Kengua kolme varttia metsässä ja tämän jälkeen teimme lämmittelyjuttuja vielä hallissa. Paikallaoloissa Kengu tuntui vielä hieman ylivireiseltä, mutta ennen ensimmäistä kehää tehty 15 min palkattomuus sai koiran mukavasti rauhoittumaan. Liikkeet olivat kahdessa osassa ja normijärjestyksessä.

Ensimmäisessä setissä Kengu tuntui ihan huikean hyvältä. Koira oli hyvin kuulolla eikä tarvinnut yhtään pelätä lähteekö se lapasesta. Ekan kehän onnistumisen jälkeen oma keskittyminen herpaantui ehkä hiukkasen, ja osittain tästä johtuen toisessa kehässä koira pääsi vähän nostamaan virettään, ei kuitenkaan niin paljoa, että se olisi vielä pahemmin näkynyt liikkeissä (kaukoja lukuun ottamatta). Itse kuitenkin tunsin, että koira ei ollut enää täysin levollinen. Ääniä ei kuitenkaan tullut ja koira pysyi hyvin hallinnassa.


Paikalla istuminen 9. Tuomarin mukaan oli istunut kuin tatti lähes loppuun saakka. Lopussa oli siirtänyt takajalat taas parempaan asentoon.

Paikalla makaaminen 10. Oli ollut rauhallinen ja oli ihan samassa asennossa kuin jättäessä. Sivulletulo omaan makuuni hiukan vajaa.

Seuraaminen 9. Tuomari kommentoi liikkeen jälkeen, että oli katsonut onko koira hiukan liian tiivis, mutta oli päätynyt siihen, että ei ole. Heh heh, meinasi ruveta vähän naurattamaan :) Kengulla kun on tapana nojata yleensä niin, etten pysty kävelemään suoraan. Oli siis aika hieno meidän seuraamiseksi. Peruutuksessa tallasin Kenin varpaille, mutta siitäkin selvittiin ilman riehumisia. Hieno Ken!

Zeta 10. Mielenvikaisen hiano! Siis jopa istuminen oli nopea. Mitääh?!!

Luoksetulo 10. No melko huikea oli. Tasaiset vauhdit ja ok stopit, toki aina voisi pysähtyä vielä vähän tapäkämmin.
 
Ruutu 9. Ennakoi snadisti merkkiä, hieno ruutu muuten. Juoksi kovaa lopuun asti ja pysähtyi keskelle, vaikka ruutu oli minusta katsottuna oikealle (meille vaikeampi puoli). Ja ei äännellyt!

TAUKO

Ohjattu 9.Vilkuili liikkuria pari kertaa kapuloita vietäessä. Teki silti hienon merkin. Kovaa kapulalle ja nopea palautus. Pyöräytti kerran kapulaa suussa.

Hypynouto 9,5.Muuten hyvä, mutta istui hitaasti eteen.

Tunnari 0.Tunsin, että koira nosti virettä kahden noudon jälkeen. Käänsin koiran mukana eli ei nähnyt kapuloiden vientiä. Käskyllä Kengu juoksi vieressä olleelle merkille, tajusi virheensä ja tuli sivulle. Siitä uudella käskyllä toisella puolella olleelle merkille ja kolmannella käskyllä vasta löysi kapulat. Teki kuitenkin vielä hienon tunnarin eli ei harmita yhtään :) Kiltti Kengu <3

Kauko-ohjaus 8. Oli selvästi hiukan hämmentynyt edellisestä liikkeestä ja vilkuili myös takana ollutta yleisöä. Teki kuitenkin kaikki vaihdot, mutta s-i ei ollut puhdas. Tuntui olevan myös vähän jähmeä, eli oli varmastikin myös saaliilla kolmen noudon jälkeen. Tein vielä kehän jälkeen kaukot uudestaan ja sai palkan vasta kun teki kunnolla.

Yhteensä 267,5 p, EVL1, sijoitus 1/8

Tuomarina toimi Anne Nokelainen, joka oli meille uusi tuttavuus. Oli melko tiukka pisteiden kanssa eli rokotti kyllä jos oli aihetta. Kengusta tuntui kuitenkin tykkäävän :) Itsellä oli kyllä aika voittajafiilis kokeen jälkeen, ei tosin ykköstuloksen tai luokkavoiton takia vaan siksi, että puolen vuoden kisatauon ja kaikkien vaikeuksien jälkeen pystyimme tekemään hienon ja hallitun kisasuorituksen. Olin jo osittain luopunut toivosta Kengun kanssa kisaamisen suhteen ja tämänkin vuoksi kisakentille palaaminen tuntui erityisen mukavalta. On se vaan hieno otus <3 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti