Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Hai-varoitus!

Seuraava postaus sisältää lässytystä, yltiöpäistä hehkutusta sekä ällösöpöilyä. Lukeminen siis omalla vastuulla :)

Laumamme vahvistui jälleen yhdellä uudella tulokkaalla kun pikkuinen Hai ui luoksemme viime torstaina. Hai on viralliselta nimeltään Tending Glim ja rodultaan bordercollie. Hai tuli ensisijaisesti Panulle agilitykoiraksi, mutta tarkoitus on tehdä pennun kanssa myös jonkun verran tokoa. Ja tietysti ihan ensimmäinen tavoite on, että josko nyt saisimme terveen harrastuskoiran, jonka kanssa voisi treenata ja kisata vailla suurempia terveyshuolia.

Kuva: Anna Orenius


Olemme jo jonkin aikaa (tai lähinnä Panu) miettineet josko ottaisimme pennun laumamme jatkoksi. Nyt kun Chili on vielä hyvässä kunnossa ja jaksaa pentukoiran hössötystä ja toisaalta Kengu on jo aikuinen 3-vuotias koira, ajattelimme olevan oikea hetki uudelle tulokkaalle. Panu on Kengun sairastumisen jälkeen kaivannut toista koiraa agilityyn Ruun rinnalle ja jotenkin tämän pentueen kanssa vaan loksahtivat palaset kohdalleen. Panu tuntee sekä emä- että isäkoirat hyvin ja lisäksi kasvattajat ovat meille jo entuudestaan tuttuja. Pennun vanhemmat ovat terveistä linjoista ja kumpikin kisaa agilityssä MM-tasolla. Huonoja geenejä pentu ei siis ole saanut :)

Pentueessa oli ainoastaan neljä pentua ja näistä kolme uroksia. Koko pentue oli erittäin tasainen ja kaikki pennut olivat todella reippaita. Meille valikoitui sitten lopulta lyhytkarvainen tricolor-poika, joka sai kutsumanimekseen Hai.Hai tuli siis torstai-iltana ja on nyt laumassamme neljättä päivää. Uskomattoman hyvin on kaikki mennyt ja koko lauma on ollut samassa tilassa jo perjantaista lähtien. Hai on ollut todella reipas ja rohkea poika, ja olemme käyneet jo tutustumassa mm. agilitykisoihin, käyneet Itiksessä, käyneet Mustissa ja Mirrissä ostoksilla sekä koko lauman kanssa "metsälenkillä". Hai tuntuu olevan joka paikassa kuin kotonaan ja veti mm. 1,5 h sikeitä keskellä agilitykilpailuja :) Ei tuntunut haukkuvat koirat, kuulutukset tai muu hälinä paljoa Haita haittaavan. Kaiken uuden ja ihmeellisen pentu on kohdannut rohkeasti ja kiinnostuneesti, eikä ole tähän mennessä pelännyt oikeastaan mitään. Hai tuntuu osaavan myös rauhoittua todella hyvin ja mm. yöt ovatkin menneet pennun kanssa todella kivuttomasti.

Isot koirat ovat ottaneet uuden tulokkaan vastaan kukin omalla tyylillään. Ruu on tapansa mukaisesti vähän liiankin kiltti ja pentu saa tehdä sille oikeastaan mitä vaan. Välillä Hai roikkuu Ruun karvoissa ja välillä jahtaa Ruun häntää. Onneksi Ruu pääsee sohvalle karkuun pientä Hai-kalaa. Sisu teki pennulle heti alkuunsa selväksi, että partaan ei sitten kosketa. Sisua pentu kunnioittaakin eniten ja käyttäytyy snautseriherran lähistöllä hyvinkin nöyrästi. Sisukin on kuitenkin jo vetänyt pennun kanssa hiukan lelua ja toimii ulkona ollessa pennulle "vetoapuna". Chili on suhtautunut pentuun ystävällisesti ja kertoo sille tarvittaessa jos pentu tekee jotain hölmöä (mm. kävelee nukkuvan Chilin ylitse). Chili on ollut isoista koirista ehkäpä mustasukkaisin ja taantunut itsekin hiukan pennun tasolle. Chilin mielestä mm. pennun peti on hänen kokoiselleen koiralle täysin sopiva!

 
 
Kengu on ollut isoista koirista kaikkein innokkain pennun leikittäjä. Aluksi Kengua tuntui jännittävän pieni ja outo otus, eikä se oikein tiennyt miten sen olisi pitänyt pennun kanssa olla. Melko nopeasti malinois ja bc löysivät kuitenkin yhteisen kielen ja nyt Kengu on ehdottomasti pennun idoli nro 1!Mikäli lukijat eivät ole tätä jo huomanneet, olemme Panun kanssa aivan myytyjä tämän pienen ihanuuden edessä. Emme olisi voineet kuvitellakaan saavamme näin rohkeaa ja selväpäistä tyyppiä joka on lisäksi todella sosiaalinen ja kontaktinhakuinen. Pentu myös leikkii jo aivan täysillä ja saalisviettiä tuntuu riittävän vaikka muille jakaa. Meillä taitaa siis kiistatta olla maailman hienoin pentu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti