Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Syksyn harmautta ja uusia tuulia

Syksyn kurakelit ovat taas alkaneet ja joka lenkin jälkeen onkin pyyhittävänä 16 tassua ja neljä mahanalusta. Tulisi jo pakkaset! Toisaalta lämpimät kelit ovat mahdollistaneet ulkona treenaamisen, eli ei nyt pidä liikaa valittaa.

Chili on ollut alkusyksystä lähtien uudella kipulääkkeellä (Trocoxil), joka tuntuu toimivan todella hyvin! Koiran liikkuminen on vetreää ja ranteiden ja etujalkojen varpaiden nivelrikotkaan eivät ole vaivanneet niin pahasti. Ironista kyllä, Chilin lonkka ei ole ollut lähiaikoina se suurin ongelmien aiheuttaja, vaan nimenomaa etujalkojen distaaliosien nivelet. Chili on ollut myös mieleltään todella virkeä ja lähtee säännöllisesti lenkeillä kaahottamaan pitkin metsää muu lauma perässään :)

Sisu on saanut jatkaa tokon treenailua ja kävimme yhdessä kokeessakin testaamassa miten kisafiilis ja liikkeiden välit ovat edistyneet. Sisu oli koko kokeen ajan huipufiiliksellä, mitä nyt nollasi paikkamakuun ja ohjatun ja pöllöili muutenkin kaikkea mahdollista :D Liikkeet kuitenkin tiedän saavani kuntoon kunhan vaan ehdimme treenata taas vähän tiuhempaan. Kisafiiliksestä olen kuitenkin ihan todella iloinen ja onnellinen, se kun on ollut monen vuoden työ saada snautserin vire kantamaan läpi koko EVL:n. Tässä vielä Panun kokoama videokooste Sisun toilailuista :)

Sisu Lempäälässä




Ruu on jatkanut agilityn treenaamista ja lihasten kasvattamista peruskuntokaudellaan. Panulla ja Ruulla on jo nyt SM- ja MM-karsintanollat kasassa eli kisaamaan ei ole juuri nyt mikään kiire. Ruun vauhti, hyppytekniikka ja varmuus ovat kasvaneet vielä entisestään, ja ensi kesän agiradoilla taidetaankin nähdä varsinainen raketti-Ruu :)

Kengu, Kengu , Kengu. Mitä tuosta koirasta nyt oikein kirjoittaisi. Viimeisimmän (ja ehkä myös  viimeisen?) tokokokeemme jälkeen oli pakko vetää vähän henkeä ja palata ongelmien alkujuurille. Kengun virehän on noussut tasaisesti oikeastaan viime keväästä lähtien. Kesän hellekeleillä käydyt kokeet antoivat hiukan valheellisen kuvan koiran vireestä, sillä 30 asteen helteessä Kengu oli oikeastaan parhaimmillaan. Ilmojen viilennyttyä vire kuitenkin alkoi taas nousta samassa suhteessa lämpötilan laskun kanssa ja pian käsissä olikin melkoinen pommi.






Kuvat: Katri Soini


Nyt olemme tehneet Kengun kanssa ihan perustreeniä ja ottaneet myös viikoittaiset palkkaamattomuus ja kisatreenit mukaan kuvioihin. Selkeiden kisrutiinien luominen itselle ja koiralle on toivon mukaan avain rauhallisempaan viretilaan ja tätä kautta keskittyneeseempään suoritukseen. Tunnarin treenaamiseenkin on nyt löytynyt uusi toimiva tapa. Toivotaan siis, että ensi kesään mennessä olemme taas kisakunnossa :) Ja jos ei olla niin ei oteta siitäkään stressiä. Tärkeintä on kuitenkin, että Kengu on nyt hyvässä kunnossa, pystyy treenaamaan täysipainoisesti ja meillä on kivaa yhdessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti