Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

maanantai 12. elokuuta 2013

Unelmien täyttymys, Sisulle TK4!!!!

Vaikka tästä onkin haaveiltu siitä lähtien kun Sisu meille saapui, tuntuu todella uskomattomalta että seitsemän vuoden työn tuloksena Sisu sai vihdoinkin tulokset kasaan Suomen tottelevaisuuvalion arvoon! Toki jos koiralla on kaksi EVL1-tulosta kasassa, voi ehkä olettaa sen kolmannenkin tulevan jossain vaiheessa. Silti Sisun valioituminen tuli jotenkin puun takaa :)

Lauantaina 10.8. osallistuimme Hyvinkäällä snautserien tokon rotumestaruuskilpailuihin. Sisu oli luokkansa ainoa snautseri. Olin päättänyt etukäteen, että jos keli on kauhean lämmin, en vie Sisua lainkaan kehään. Säätiedotus lupasi kuitenkin siedettävää lämpötilaa ja päätimme hurauttaa Hyvinkäälle jo ihan kannatuksen vuoksi. Täytyyhän sitä rotumestiksissä ainakin yksi koira olla EVL:ssä :) Sisu on saanut viettää ansaittua kesälomaa, ja treenasin sitä pari kertaa ennen koetta. Tämä tuntui riittävän Sisulle ihan hyvin, ja liikkeet tuntuivat olevan kivasti muistissa.

Koe meni aikalailla tasomme mukaisesti. Ohjatun noudon nollasimme ja seuruu oli takuvarmaa lahna-osastoa. Kaukot ja ruutu taas olivat oikein erinomaiset. Muissa liikkeissä pientä säätöä, mutta eipä haittaa. Saimme hyvän EVL2-tuloksen (242,5 p.) ja tällä voitimme rotumestaruuskultaa!!

Lauantai-iltana sain soiton, että meille olisi peruutuspaikka seuraavan päivän kokeeseen. Olin alunperin menossa ko. kokeeseen Kengun kanssa, mutta koska Kengulla oli vielä tikit nenässä mäyrätappelun jäljiltä, osallistuminen ei tullut kysymykseen. Mietin sitten hetken, ja totesin ettei Sisu siitä rikki mene ja lupasin ottaa koepaikan vastaan.

Sunnuntaiaamuna koepaikalle ajaessa tajusin miten hullu olen. Viedä nyt koira kahtena päivänä peräkkäin kokeeseen ja vielä 3 kk kesätauon jälkeen. Päätin, että tuloksella ei ole mitään merkitystä, ja ainoa tavoite on olla koiran tukena kehässä ja motivoida sitä hommiin mahdollisimman hyvin.

Ilma lämpeni uhkaavasti ja paikallaolojen ja ekan yksilökehän aikana olikin aikamoinen helle. Sisu tuntui todella flegmaattiselta, mutta ajoittain sain sen innostumaan kivasti työnteosta. Lisäkäskyjä tarvittiin kuitenkin huomattavasti normaalia enemmän ja koira oli välillä aivan kuutamolla. Toiseen yksilökehään mennessä auriko meni onneksi pilveen ja Sisu olikin heti pirteämpi. Saimme kaikista liikkeistä pisteitä, ja virheistä huolimatta pisteet riittivät kolmenteen EVL1-tulokseen ja TK4-koulutustunnus oli meidän. Hiukan tylsältä tuntui kun palkintojenjaossa kukaan ei tätä huomioinut, ja jouduin jälkikäteen käydä pyytämässä TK4-merkinnän koepöytäkirjaan, kisakirjaan sekä ruinata itselleni TK4-pinssin. Hieno hetki meni tästä ehkä hiukan piloille, mutta pääasia tietysti että saimme ykköstuloksen :)

Alla vielä pisteet molemmista viikonlopun kokeista:

10.8.2013, tuomari Ossi Harjula

Paikalla istuminen 10. Oli hieno.

Paikalla makaaminen 9. Viereisen koiran käskyllä maahan.
Seuraaminen 6,5. Todella lahna :( Pätkiä teki paremmin, mutta yleisfiilis tosi löysä.

Zeta 8,5. Ihan ok.

Luoksetulo 8. Tässä oli jotain kummaa sähläystä. Olisiko jättänyt perusasennon tekemättä lopussa.


Ruutu 8. Meinasi lähteä suoraan ruutuun. Korjasi kuitenkin lisäkäskyllä hyvin merkille ja nätisti ruutuun.

Ohjattu 0. Kapula ruudun suuntaan, ja lähti merkiltä kohti ruutua. Sain ehkä sadalla käskyllä hakemaan oikean kapulan. Työvoitto.

Hypynouto 7. Ei olisi halunnut nostaa vierasta kapulaa. Toi kuitenkin lopulta.


Tunnari 9,5. Hyvä oli.

Kauko-ohjaus 9. Yksi tuplakäsky.


Yhteensä 242,5 p, EVL2, sijoitus 2/5 ja snautserien rotumestaruuskultaa 2013!!!


11.8., tuomari Marita Packalen

Paikalla istuminen 10. Ei valittamista.


Paikalla makaaminen 8. Tuplakäsky sivulletuloon.

Seuraaminen 8. Ihan siedettävä helteeseen nähden. Liikkuri sekoili jonka jälkeen Sisu oli vähän hämmentynyt.

Zeta 10. Löysä, mutta asennot oikein.

Luoksetulo 7. Juoksi ekan stopin läpi. Muuten ok.


Ruutu 8. Hitaasti merkille ja hitaasti ruutuun. Tuplakäsky maahan (mitäh?).

Ohjattu 8. Työvoitto! Toodella hitaasti merkille ja kapulalle, mutta teki kuitenkin oikein! Kiltti Sisu.
Hypynouto 9. Hidas.


Tunnari 10. Tuomari luuli että toi väärän ja oli antamassa nollaa. Vaihtoi sitten kymppiin kun sanoin että oli kyllä oma :)

Kauko-ohjaus 8. Ei kovinkaan skarpit vaihdot.


Yhteensä 273 p, EVL1, TK4, sijoitus 2/8

2 kommenttia:

 1. UPEAA, MAHTAVAA!!!!
  Jättimäiset onnittelut huikean hienosta tuloksesta, TK4-koularista ja ennen kaikkea tottelevaisuusvalion tittelistä!!
  Teidän tokouran seuraaminen antaa rutkasti lisämotivaatiota - ja toivoa - myös meille muille snautserin kanssa tokoileville: Se ON mahdollista! :D Siispä myös KIITOS pitkäjänteisestä ja esimerkillisestä työstänne!

  Virtuaalinen onnitteluhalaus ohjaajalle ja rapsutukset mainiolle Sisulle!

  T: EVL-uransa aloitusta vasta harkitsevat
  Tuuli & Osmo

  VastaaPoista
 2. Kovasti onnea täältäkin! Luen blogia vähän jälkijunassa, mutta löytyipäs täältä hienoja uutisia :) Me saatiin nyt ALO1 ekasta kokeesta ja tuo Sisun upea TK4 kyllä tuo taas motivaatiota. Onnea vielä kerran!

  T: Elina ja Rassi

  VastaaPoista