Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

maanantai 19. elokuuta 2013

Chili labbisten vepe-mestaruuksissa ja Kengun kanssa belgien tokomestaruuksissa

Jos kisaa useamman koiran kanssa useassa eri lajissa, voi käydä niin, että viikonloput loppuvat kesken. Tänä kesänä onneksi vain kaksi tärkeää koetta osuivat samalle päivälle, ja tämäkin päällekkäisyys saatiin hoidettua lainaohjaajan avulla.

18.8. järjestettiin labradorinnoutajien vepemestaruuskoe Hämeenlinnassa ja samaan aikaan olimme Kengun kanssa Sievissä mittelemässä belgien tokomestaruudesta. Mietin pitkään kenet saan suostuteltua Chilin kanssa kokeeseen, ja lopulta apu löytyi lähempää kuin arvasinkaan :) Panu lähti Chilin kanssa hienoa urheiluhenkeä osoittaen elämänsä ensimmäisiin vepekokeisiin parin treenikerran jälkeen. Parivaljakko teki hienosti VOI1-tuloksen (93/100 p.) ja sijoittuivat 4. sijalle labbismestaruuksissa! Ei hullumpi ensimmäinen koe :)

Kengun kanssa belgimestaruus oli yksi tämän kauden päätavoitteista. Tänä vuonna koe järjestettiin Pohjois-Suomessa ja ajomatkaa kertyi viikonlopun aikana reilusti yli 1000 km. Ajelimme jo lauantaina Ylivieskaan ja sieltä sitten sunnuntaina koepaikalle Sieviin.

Koe oli kokonaisuudessaan tosi hyvin järjestetty ja paikalla oli mukava määrä belgejä (EVL:ssä muistaakseni 15 koirakkoa). Olimme Kengun kanssa suoritusvuorossa ihan loppupäässä, eli jouduimme odottelemaan pitkälle iltapäivään oma vuoroamme.

Liikkeet olivat sekoitetussa järjestyksessä, ja kaikki yhteen pötköön paikallaoloja lukuun ottamatta. Kengu tuntui kehään mennessä olevan aika korkeassa vireessä, mutta kuitenkin kivasti kuulolla. Paikkamakuut ok, vähän oli liikutellut itseään. Yksilöliikkeissä suurimmat virheet tulivat zetassa (ei taaskaan istunut, *kele!) ja ruudussa, jonka nollasimme kahden sentin marginaalilla. Stoppasin koiran ehkä vähän liian aikaisin ja Kengu päätyi aivan toisen sivunauhan viereen. Katsoin että koira on sisällä ruudussa ja käskin sen maahan. Toinen takajalka kuitenkin siirtyi maahanmenossa nauhan päälle, ja sinne meni rotumestaruuskulta :( Ruudun nollasta huolimatta olimme seitsemänsiä hyvällä EVL2-tuloksella. Harmittaa kyllä kovasti, mutta toisaalta koira oli kehässä muuten tosi kiva ja suoritti muut liikkeet hurjan hienosti. Eli kokonaisuuteen ei voi kyllä olla muuta kuin tyytyväinen :)

Alla vielä pisteet eriteltyinä:

Paikalla istuminen 9. Vähän levoton.


Paikalla makaaminen 9. Vähän levoton.

Seuraaminen 8,5. Painoi, muuten ok.

Zeta 7. Juu, eipä taaskaan istunut. Muuten hyvä.

Luoksetulo 8. Vähän löysä pysähdys, maahanmeno ok, olisi saanut tulla kovempaa sivulle.


Ruutu 0. Kovaa merkille, kovaa ruutuun, stoppi oikeaan reunaan, siitä maahan ja vasen takatassu viivan päällä :( Loppu ok.

Ohjattu 9,5. Alkoi vähän keittää ennen ohjattua. Piti kuitenkin kivasti kontaktin ja meni kivasti merkille. Kapulalle kovaa, hyvä nosto, suorassa edessä ja kivasti sivulle. Hyvä Ken!

Hypynouto 9. Vähän kolisi hampaissa.


Tunnari 10. Huh huh. Osui heti omalle kapulalle ja palautti sen aivan sairaan kovaa. Tuomari oli vähän ihmeissään...

Kauko-ohjaus 9. Liikkui vähän si-vaihdossa.

Yhteensä 245 p, EVL2, sijoitus 7/15Kuvat: Teemupekka Virtanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti