Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Chilin kanssa vepe-kokeessa

Aloitettiin Chilin kanssa vepekoekausi tänä vuonna vähän myöhemmin kuin yleensä. Liikkeet sinänsä olisivat olleet jo aiemminkin koekunnossa, en vaan jotenkin saanut aikaiseksi ilmottua koiraa aiempiin kokeisiin.

Tänään siis kokeilemassa Vojakkalassa. Tuomareina toimivat tepe Virtanen ja Lea Haanpää. Koepaikka oli äkkisyvän metsälammen rannassa. Lampi oli suht tyyni, eikä tuulta ollut nimeksikään. oikein mukava koepaikka siis. Olin paikalla hyvissä ajoin että ehdin uittamaan koirat ennen kokeen alkua ja lenkittämään ne kunnolla. Chili vaikutti oikein pirteältä ja innokkaalta, ja tiesi selvästi, että oltiin tultu vepeilemään.

1. liike: Pitkän köyden vienti

Tein normaalit hetsaukset ja virittelyt, ja Chili fokusoi hyvin veneeseen. Lähti reippaasti käskystä ja ui hienosti veneelle. Luovutus näytti omaan silmääni (ja myös rannalla seisseen päätuomarin silmään) oikein nätiltä. Chili pörräsi hetken veneen vieressä ja ui sitten kiltisti rantaan. Luulin, että saimme täydet pisteet ja kehuin koiraa kovasti ja myös palkitsin sen ruhtinaallisesti autolla. Olipas suuri järkytys kun kuulin, että olimme nollanneet liikkeen! Chili oli kuulemma tiputtanut köyden veteen samalla sekunnilla kun avustaja oli ollut sitä ottamassa :( Oli sitten ensimmäinen (ja toivottavasti viimeinen) kerta kun Chili tiputtaa esineen tai köyden luovutuksessa. Tästä siis 0/20 p.

2. liike: Ristikkäiset veneet

Etuvene souti melko hitaasti (ainakin alkuun) ja lähetin suht myöhään. Olisin voinut kuitenkin lähettää ihan himpun verran aiemmin sillä Chili oli veneen pysäyttäessään hieman sivussa kurssista. Korjasi kuitenkin suunnan hienosti maalitolppien välistä rantaan. Tästä täydet 20/20 p.

3. liike: Hukkuvan pelastaminen

Täydellinen. 40/40 p.

4. liike: Poikittainen vienti

Käsky tuli tällä kertaa veneestä, ja silti Chili vilkuili rannassa seisovaa lemppari-tuomariaan :) Vei kuitenkin kiltisti veneelle ja nyt luovutti nätisti. 20/20 p.

Lopulta siis VOI2 (80/100 p.) ja 3. sija. Tyytyväien olen Chilin suoritukseen kokonaisuutena, ja nytpähän tiedetään mitä treenataan ennen SM-kisoja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti