Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

torstai 4. heinäkuuta 2013

Kengun ekat SM-kisat

Pikkuinen Kengu pääsi osallistumaan ensimmäisiin tokon SM-kisoihinsa ja suoraan kuninkuusluokassa! Joukkueessa emme olleet eli osallistuimme vain henkilökohtaiseen kilpailuun. Kisat pidettiin tänä vuonna Pieksämäellä. Kisapaikkana oli paikallinen urheilukenttä ja EVL-kehät olivat kentän keskellä olevalla nurmialustalla. Lauantaina helle oli aivan kammottava ja hiki valui. Kengu joutui odottelemaan koko päivän häkissä teltassa kun olimme suoritusvuorossa vasta iltapäivällä. Kävin tasaisin väliajoin jalottelemassa koiraa, mutta kovin paljoa en viitsinyt sitä helteessä lenkittää.

Kehiä oli yhteensä 6, mikä ainakin omasta mielestäni oli turhan paljon. Odottelua tuli joidenkin kehien välissä paljon kun taas osaan kehistä piti juosta kovaa kyytiä kentän toiselta laidalta.

Kehä 1: Paikallaolot.

Istuminen 9. Oli ollut istumisessa levoton, tehnyt painonsiirtoa. Häkissä olo oli ilmeisesti jäykistänyt alaselkää ja Kengulla oli hankala olo.

Paikkamakuu 10. Ilmeisesti oli ollut tosi nätisti. Oli lonkalla kun palasin takaisin. Hyvin maahan sekä sivulle yhdellä käskyllä.

Kehä 2: Ohjattu ja luoksetulo.Ohjattu nouto 8,5. Vasen puoli. Vähän varovasti merkille, hyvin kapulalle. Luovutus aavistuksen vino. Tähän olin tosi tyytyväinen! Ja piti hyvin kontaktia kun kapulat vietiin :)

Luoksetulo 5. Oijoi. Hidas stoppi eikä mennyt ekalla käskyllä maahan. Treenaamattomuus näkyi. En vaan ehtinyt saada stoppeja ajoissa kuntoon.

Kehä 3: SeuraaminenSeuraaminen 8. Tuntui tosi hyvältä. En tiedä miksei saatu enempää pisteitä. Painoi toki taas alussa vähän ja kerran tiputti kontaktin kun kuuli jonkun rähinän takaansa.

Kehä 4: RuutuRuutu 0. Jee, me ei saatu punaista korttia! Todella moni huippukoirakin paineli kehänauahn ulkopuolelle, ja Kengu kilttinä tyttönä juoksi ruutuun <3 Kaarratti sen verran kehänauhaa kohti, että päätyi ruudussa takamerkin viereen. Seistessä oli sisällä ja laitoin riskillä maahan. Ulkonahan se sitten oli, eli tämä meni meikäläisen piikkiin. Ei olla tehty ruutukorjauksia juuri lainkaan eli en varmaankaan olisi saanut sitä yhdellä käskyllä keskelle ruutua. Parempi näin, koiralle jäi ainakin hyvä mieli.

Kehä 5: Zeta ja hyppynoutoZeeta 5,5. Kauhealla kiireellä tähänkin kehään. En viritellyt kunnolla oikeaan mielentilaan, ja seisoi ekana olleen istumisen. Annoin tosi härskin vartaloavun, muttei silti istunut :( Loppu hyvin, seisomisessa inasen vino.

Hyppynouto 9. Oli hyvä, olin tosi tyytyväinen!

Kehä 6: Tunnari ja kaukotTunnari 0. Tämä nolla meni sitten Kengun piikkiin. Palasi vanhaan virheeseensä eli kävi nappaamassa ekaa kapulaa ja lähti vasta sitten hastelemaan. Toi oman, mutta tiesi tehneensä väärin eikä luovuttanut kunnolla.

Kaukot 8,5. Ihana, kiltti Ken. Oli jo aivan poikki ja läähätti kieli pitkällä. Teki silti tosi hyvät kaukot. Kenguksi hitaat vaihdot ja s-i ei aivan puhtaalla tekniinalla. Megatyytyväinen olin kuitenkin tähän liikkeeseen.

Tulos EVL3 (194 p.), sijoitusta en muista.

Kokonaisuuteen olen tosi tyytyväinen ja siihen. että saatiin tehdä kaikki liikkeet. Oli myös tosi kiva, että ohjattu onnistui! Kokemattomuus ja epävarmuus näkyi meissä molemmissa. Olin itsekin kehissä tosi jännittyneen ja varovaisen näköinen, ja tämä varmasti heijastui myös Kenguun. Mutta saatiin kuitenkin tulos, eli ei me ihan toivottomia olla :) Ensi vuonna sitten uudestaan itse vuoden kokeneempana ja myös hieman pidempään kuin 2 kk EVL:ssä kisanneelle koiralla ;)

1 kommentti:

  1. Pätevä Kengu! :)
    Nyt saatiin kokemusta ja ens vuonna sitten räjäytetään koko potti ;D

    VastaaPoista