Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kengun kanssa reissussa

Päätin tehdä Kengun kanssa SM-kisatsekin kuukautta ennen varsinaisia kisoja. Paikaksi valitsin Valkeakosken lähinnä nurmialustan vuoksi. Ja jotta "SM-kisaleikki" olisi tuntunut mahdollisimman aidolta, varasin meille myös hotellihuoneen paikallisesta hotellista :) Tulipahan nyt harjoiteltua sitten sitäkin. Ensi kerralla osaan ottaa korvatulpat mukaan ;)

Päivä oli aivan järkyttävän lämmin. Joku järjestäjistä kertoi lämpötilan olleen + 29 C. Auriko paahtoi täydeltä terältä ja tuulta ei ollut juuri lainkaan. Nurmikko oli vastaleikattu ja oikein mukava kisa-alusta (tosin vähän kuoppainen).

Starttasimme numerolla 1. Ei ihan lempparistarttinumero, mutta niillä mennään mitä on annettu. Ekaksi luoksepäästävyys. Olipas mahtava tuomari (Riitta Räsänen)! Hän otti koirat vastaan yksitellen kyykyssä ollen. Kengu meni heti mukavan tädin syliin rapsuteltavaksi ja halusi kovasti pussailla ja halailla tuomaria eikä olisi millään meinannut lähteä pois tuomarin luota. Kiva että on välillä tällaisiakin juoksutarkastuksia :)

Yksilöliikkeet kahdessa osassa:

Zeta 8. Se teki kaikki asennot oikein! Wuhuu! Tuomari kommentoi, että painoi vikalla pätkällä seuraamisessa. En tiedä mistä muusta meni pisteitä?

Seuraaminen 7,5. Painoi alussa, muuten siisti. Aika pitkä kaavio. Hyvin Kengu jaksoi tehdä töitä. Mielestäni tuomari otti taas aika paljon pisteitä alun tiiviydestä.

Ruutu 0 ja keltainen kortti :) Merkki oli kohti telttaa ja kehänauhaa, ja ruutuun juostiin kehänauhan viertä. Hienosti merkille, ja siitä hirveää vauhtia ulos kehästä ruutua etsimään :D Sain parilla käskyllä takaisin kehään ja siitä uudelleen ruutuun. Nyt löysi hienosti! Loppuosa mainio. Meidän eka keltainen kortti :) (tuskin kuitenkaan viimeinen...)

Luoksetulo 8,5. Ihan ok stopit, lopussa ei tullutkaan eteen vaan suoraan sivulle. Ihme juttu, aina kokeessa luoksarin loppuosassa on jotain hämärää. Tuomari kommentoi että olisi saanut olla enemmän vauhtia. Tuli kyllä kaikki pätkät reipasta laukkaa...

TAUKO

Ohjattu nouto 9,5. Otti alussa hyvin kontaktin, sitten oli tuhma ja katseli kun liikkuri vei kaksi vikaa kapulaa. Olin jo ihan varma ettei tee kunnon merkkiä ja lähtee mihin sattuu, mutta olikin oikein kiltti ja teki juuri niin kuin piti. Kiltti Ken <3

Tunnari 9. Jännitti kun oli heti ohjatun jälkeen. Olin tehnyt yhden muistuttelutunnarin ennen vikaa kehää ja se selvästi toimi. Tosi hyvä haistelu, nosti nopeasti oman heti kun osui kohdalle ja palautti laukalla. Tuomari kommentoi liian tiivistä luovutusasentoa ja "ujoa" sivulletuloa :)

Kaukot 8,5. Jokin taisi kutittaa takapäätä, sillä kun käänyin koiraa kohti, Kengu katseli taaksepäin. Naksautin hiljaa kielellä niin että koira kuuli mutta tuomari ei :) Hyvät ja skarpit vaihdot, s-i liikkui hiukan.

Metallihyppynouto 9. Tähän olin tyytyväinen! Pystyin nostattamaan Kengua kehuilla ennen vikaa liikettä ja se toimi. Hyvä hyppy ja nosto, palautti laukalla. Sivulletulo hieman taakse.

TAUKO

Paikkamakuu 10. Erinomainen.

Paikallaistuminen 10. Ihan loistavasti jaksoi. Samassa asennossa oli mihin jätinkin :)

Yhteensä 247 p. ja EVL2-tulos


Olin ihan tosi tyytyväinen kokonaisuuteen, tunnarin, zetan ja ohjatun onnistumiseen sekä paikallaoloihin. Kengu teki oikeastaan kaiken juuri niin kuin on opetettu. Nyt vaan pitää ehtiä tehdä kehänauhatreenejä ennen SM-kisoja riittävästi, jotta ei saada heti punaista korttia :) Kiva oli myös huomata, että helle ottaa koirasta sen verran ylivirettä pois, että sitä pystyi kehässä kehumaan, ja jopa nostattamaan tiettyjä likkeitä varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti