Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Sisu 6 kk kontrollissa

Sisun sairaalareissusta on nyt kulunut jokseenkin puoli vuotta ja halusimme kontrolloida keuhkojen tilanteen vielä kertaalleen. Matkasimme perjantaina tuttuakin tutumpaan Yliopistolliseen eläinsairaalaan verinäytteitä ja röntgenkuvausta varten.

Sisu oli tapansa mukaan ihan pähkinöinä kun pääsi tutuun paikkaan ja tapasi omalääkärinsä. Ei ole jäänyt snautserille pahoja viboja kahden viikon teho-osastojaksosta :) Yleistutkimuksessa ei muuta poikkeavaa, mutta sydämen lyöntitiheys oli hieman matala (HR 56) ja keuhkoissa vasemmalla puolella oli kuultavissa edelleen rohinaa :( Osasimme siis odottaa, että todennäköisesti myös rtg-kuvissa on poikkeavuutta.

Valtimoveren happiosapaine oli täysin normaali (91,7) mikä oli sangen iloinen uutinen! Keuhkot ja sydän siis toimivat hyvin. Röntgenpöydällä Sisu näytti taas miten hommat hoidetaan, ja makasi kiltisti ilman kiinnipitelijää ensin kummallakin kyljellä ja lopuksi vielä selällään täysin liikkumatta. Ihana Sisu <3

Keuhkojen röntgenkuvissa näkyi samantyyppiset mutokset kuin joulukuun kuvissa, eli tilanne ei ollut muuttunut juurikaan parempaan suuntaan. Nämä mutokset ovatkin nyt sitten todennäköisesti pysyvää sorttia :( Lisäksi sydämen oikea eteinen näytti rtg-kuvissa hieman suurentuneelta, eli suuntaamme nyt sitten seuraavaksi kardiologille, joka saa tehdä Sisulle sydämen ultraäänitutkimuksen. Sivuääntä tai mitään muutakaan sydämen vajaatoimintaan viittaavaa ei Sisulla onneksi ole havaittu. Kohonnut keuhkoverenpaine on kuitenkin saattanut pitkässä juoksussa lisätä alttiutta oikean eteisen laajentumalle, joten parempi tutkia asia nyt heti.

Saimme luvan jatkaa normaalia elämää koiran kanssa, mutta maksimaalista rasitusta tulee välttää. Sisun agilityt onkin nyt sitten liidelty, ja koira saa jatkaa oloneuvoksen/varhaiseläkeläisen elämäänsä. Tokoa toki tehdään jos Sisulla pysyy lajiin hyvä into ja motivaatio, ja ehkä sitä pitää muutama koekin käydä taas sitten syksymmällä kun helteet eivät vaivaa.

Alla vielä Teemu Jaakolan ottamia tokokuvia Sisusta. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti