Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Voihan snautseri!

Eipä kyllä käy elämä tylsäksi snautserin kanssa! Ja toisaalta luojan kiitos, että joku pitää meikäläisen mielen virkeänä ja jalat tukevasti maan alle kaivettuna ;) Eli luvassa taas tiukkaa tilitystä siitä, miten koira onnistuu nolaamaan emäntänsä juuri kun sitä vähiten odottaa.

Kerrotaanpas ensin iloiset uutiset: Kengu sai ensimmäisestä EVL-kokeestaan 16.4. 1-tuloksen mukavilla pisteillä (274 p.) vaikka nollattiin ohjattu nouto. Tälle ohjatun ongelmalle (molempien koirien!!!) täytyy nyt todella tehdä jotain! Alla pisteet ja selitykset:


Paikalla istuminen 10. Oli siirtänyt takajalkoja lähemmäs toisiaan. 

Paikalla makaaminen 10. Ei huomautettavaa.

Seuraaminen 8. Oli hyvä seuraaminen, painoi kyllä jonkin verran. Pisteet meni sitten varmaan siitä?

Zeta 8. Seisoi istumisen, annoin toisen käskyn ja sitten istui. Muuten hyvä.

Luoksetulo 9. Muuten hyvä, mutta ennakoi lopun sivulletulon.

Ruutu 10. Hyvä oli, ei huomautettavaa.

Ohjattu 0. Vaaleat kapulat, ei kyllä näkyneet kivituhkalla mihinkään! Kengu lähti hyvin vasemmalle, ei vaan löytänyt kapulaa ja toi sitten lopulta oikean, koska jotainhan piti noutaa ja keskikapulaa ei tietenkään saa ottaa :)

Hypynouto 10. ihan ok, vähän kalisi hampaissa.

Tunnari 10. Ihan megahieno! Nopea haistelu, otti heti oman suuhun, palautus laukalla. Kerran pyöräytti suussa. Tämä liike on kyllä mennyt paljon eteenpäin!

Kauko-ohjaus 10. Muuten hyvät, mutta s-i vaihdossa kääntyi vähän vinoon.

Yhteensä 274 p, EVL1, sijoitus 4/10


No niin, sitten Sisun pöljäilyihin. Oltiin Sisun kanssa Itä-Suomen turneella (Helsinki-Juva-Pieksämäki-Juva-Helsinki) viikonloppuna. Pieksämäellä oli vuorossa Sisun neljäs EVL-koe 16 koiran luokassa (luoja että koe kesti kauan!). Normi järkkä, ruudusta poikki.


Paikalla istuminen 10. Ei huomautettavaa.

Paikalla makaaminen 9. Oli kääntynyt lonkalle, takajalat ihme sammakkoasennossa. Muuten ok.

Seuraaminen 5 (!). Voin ihan rehellisesti sanoa, että oli Sisun paras EVL-seuraaminen ja helvetin pitkä ja vaikea kaavio. Ei yhtään lisäkäskyä, teki kaikki perusasennot, askeleet priimat ja tuli koko ajan  mukana ja piti kontaktia suurimman osan ajasta.  Olihan se täyskäännöksissä tosi väljä, mutta että ihan vitonen saatiin. Voi haista p*ska sanon minä! Jessica tuli ekan kehän jälkeen kehumaan että meillähän meni kivasti sen mitä hän ehti nähdä. Kerroin sitten että saatiin vitonen seuraamisesta. Eipä meinannut Jessica uskoa... Että näin. Ei tainnut tuomari oikein tykätä Sisusta :( Ja eikä siinä mitään jos linja olisi pitänyt, mutta kun ei. Jäi tosi paha mieli.

Zeta 8. Vartaloapu istumiseen, muuten hyvä.

Luoksetulo 9. Hieno oli.

Ruutu 9. En ehtinyt virittää kunnolla eikä yhtään tiennyt mitä on menossa tekemään. Löysi kuitenkin merkille, ja jopa ruutuun pienen mutkan kautta. Hyvä Sisu!

TAUKO

Tähän väliin täytyy todeta, että Sisu oli pitkän odottelun jälkeen aika löysänä ennen toista kehää, ja jouduin nostattamaan sitä palkkapurkilla haukuttamalla. Annoin purkin selän takaa Marikalle juuri ennen kehään menoa, mutta Sisu ehti näkemään että purkki jäi Marikalle ja siitähän ne ongelmat sitten alkoivatkin :(

Ohjattu 5. Työvoitto, tavallaan. Arvoin TAAS oikean puolen (voi helvetti sentään!). Hyvin merkille (JEE!) ja siitä taas pönäkästi kohti keskikapulaa. Stoppasin ajoissa ja lisäkäskyllä hienosti oikealle kapulalle. Nosti kapulan, lähti mua kohti, ja päätti sitten että nyt on varmaankin vauhtinouto kyseessä ja hän saa juosta kapulan sylkäsityään palkalle. NOT! Tajusi itsekin virheensä melko pian ja pysähtyi. Siinä me sitten katseltiin toisiamme silmiin ja sekunnit kuluivat. Mietin taas hetken että kummallakohan pettää ensin pokka. Sitten Sisu kääntyi ja palasi kapulalle, mutta huomasi sen tippuneen hankalasti laipalleen. Mittaili mua taas hetken katseellaan ja päätti sitten nostaa kapulan. Tästä täyttä laukkaa mun sivulle ja hieno luovutus. Yleisö antoi raikuvat aplodit, ja Sisu totesi, että tulipas tehtyä hienosti ja lähdenpäs tästä syömään. Sain sen kuitenkin pysäytettyä ennen kehänauhaa ja kutsuttua luokse.

Hypynouto 0. No niin. Edellisen liikkeen sikailun jälkeen Sisu oli aivan kinni palkkapurkissa, tai pelkästään ajatuksesta että saattaa päästä sinne hetkenä minä hyvänsä. Hyvin kapulalle, ei taas nostanut heti vaan katseli mua hetken. Sitten kapula suuhun ja KIERSI hypyn! Voi helvetti, sanon minä. Annoin lisäköskynkin, mutta snautserin aivot taisivat olla ihan jossain muualla kuin päässä. Sisu ei siis IKINÄ treeneissä kierrä hyppyä, vaikka olisi vino heitto. Ja nyt siis heitin ihan viivasuoraan. Voi huokaus.

Tunnari 9. Kiroilin Sisulle hiljaa ennen tunnaria, etä nyt pitäisi pikkuhiljaa alkaa keskittyä tai käy huonosti. Sen verran taisi auttaa, etä työskentely kapuloilla oli hyvää, nopea palautus ja sivulletulo poikittain mun edessä, kuono pönäkästi kohti (yllätysyllätys!) palkkapurkkia!

Kauko-ohjaus 8. Ennen kaukoja olin jo sen verran raivona että sätin Sisua ihan tosissani. Snautserikin taisi tämän tajuta, ja laskelmoi, etä sapuska saattaa tätä menoa jäädä kokonaan saamatta. Kaukot olikin sitten hyvät. Jossain vaihdossa (ehkä m-s?) tuli vähän eteenpäin, muuten ei valittamista. Keskittyi hyvin ja oli kuulolla.

Yhteensä 233 p, EVL2, sijoitus 9/16

Päivän opetukset: 

1. Snautserille ei voi jättää palkkapurkkia kentän laidalle, eikä kentän laidalle olevalle henkilölle niin että koira huomaa sen. 
2. Snautseri kestää nykyisin myös kovistelun kesken suorituksen, ja jopa keskittyy sen jälkeen paremmin.
3. Ohjatulle on TODELLAKIN tehtävä jotain! Mä en kestä enää yhtään nollaa tai muuten epäonnistunutta suoritusta.
4. Ei enää ikina Sisun kanssa Ossi Harjulan kokeeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti