Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

Sisu, Chili, Kengu, Ruu ja Hai

tiistai 9. huhtikuuta 2013

Paljon surua ja vähän iloakin


Aikamoisen pommin saimme taas niskaamme muutama viikko takaperin :(

Kengulla on ollut pitkin syksyä takapään lihaksissa kireyttä, vaikka koira on käynyt säännöllisesti fysioterapeutilla ja Panu on venytellyt ja jumpannut koiraa ahkerasti. Päätimme sitten kuvauttaa koiran selän varmuuden vuoksi uudelleen. Vuoden iässä selkäkuvat olivat täysin puhtaat, mutta nyt Kengulle oli 1,5 vuoden aikana ehtinyt kehittyä spondyloosia lannerangan kolmeen viimeiseen nikamaväliin. Aikamoinen shokki tämä oli meille molemmille, vaikka oltiinkin osattu pelätä pahinta. Maleilla on spondyloositilanne räjähtämässä käsiin, ja aivan liian monen nuoren harrastuskoiran ura, ja välillä koko elämä loppuu ennen aikojaan selkävaivojen vuoksi.

Pari päivää sulateltiin huonoja uutisia ja sen jälkeen ruvettiin miettimään miten tästä eteenpäin. Panu teki päätöksen lopettaa agility Kengun kanssa, vaikka koira ei tässä vaiheessa oireillut vielä muulla kuin lihaskireydellä. Itse päätin jättää PK-lajien, sekä mahdollisesti myös vepen harrastamisen, ja Kengu siirtyikin nyt täysipäiväiseksi tokokoiraksi. Ehkäpä keksimme vielä jonkun mukavan nenälajin tokon rinnalle :) Kengu on onneksi onnellisen tietämätön vaivoistaan ja painaa menemään ihan entisen malliin. Toivottavasti myös lihaskireydet alkavat nyt helpottaa kun kroppaa vahvasti kuormittava agility on jäänyt.

Panu ja Kengu kävivät vielä tekemässä jäähyväisagilitystartin 2-luokassa kisan ulkopuolisina Kengun juoksun vuoksi. Aivan mielettömän hienon radan onnistui parivaljakko tekemään viimeisessä kisassaan. 

Video Kengun jäähyväisradasta


Kengun terveys on nyt tietysti ollut päällimmäisenä mielessä, mutta pieniä ilon rippeitäkin on meille suotu. Kengu valittiin vuoden 2012 Helsingin seudun kennelpiirin tokotulokkaaksi. Kävimme pokkaamassa palkinnon oikein virallisesti piirin vuosikokouksessa. Kengu esiintyi tilaisuudessa oikein edukseen. Lisäksi Kengu valittiin myös Belgiyhdistyksen vuoden tokotulokkaaksi :)Ja ei ne iloiset asiat vielä tähän loppuneet. Sisu-snautseri se vaan osaa yllättää kerta toisensa jälkeen. Osallistuimme pääsiäislauantaina kolmanteen EVL-kokeeseemme ja saavutimme kertaheitolla ekan EVL1-tuloksemme! Pisteet ja kootut selitykset alla:

Paikalla istuminen 10. Täydellinen.

Paikalla makaaminen 10. Oikein hyvä.

Seuraaminen 7. Alkoi juoksuosuudella. Tässä vielä Sisu jaksoi tsempata, mutta hitaassa jätätti jonkin verran . Loppu taas ihan ok.

Zeta 8,5. Tosi hyvä oli! Itseltä aika härskit vartaloavut, mutta tekipä kaikki liikkeet oikein!

Luoksetulo 9. Upea, ei olisi voinut olla parempi.

Ruutu 9. Meinasi lähteä taas suoraan ruutuun, mutta korjasi itse merkille. Lopuosa hyvin. JEE, meidän ekat ruutupisteet!

Ohjattu 0. No niin, nyt tässä oli jo yritystä. Arvoin taas oikean (perkele sentään!). Sisu jätti merkin tapansa mukaan vähän vajaaksi ja suuntasi siten keskikapulalle. Sain stopattua ja lähetettyä uudestaan oikealle, mutta Sisu ei vaan huomannut kapulaa. Annoin lopulta tuoda keskikapulan, kun näytti varmalta että nyt on löytänyt sen oikean kapulan :)

Hypynouto 10. No joo, ei tää ollut kympin nouto, mutta hyvä kuitenkin :)

Tunnari 8. Tuomarin mielestä oli kaksoiskäsky kun sanoi haeoma. Kai se sitten oli.

Kauko-ohjaus 9. Aika hienot vaihdot. Liikkui s-i tapansa mukaan vähän eteenpäin.

Yhteensä 258,5 p, EVL1, sijoitus 4/8

2 kommenttia:

  1. WOW!!!! Uskomattoman upeaa, EVL1-tulos snausterin kanssa. Te ootte ihan huippuja! Perässä tullaan, toivottavasti, kunhan ollaan saatu EVL-liikkeet edes siedettävään kuntoon. SUURENSUURET ONNITTELUT!

    Paljon tsemppiä ja viisautta myös Kengun kanssa, mikä valtava suru ja harmi, että selkä oli rikki. :( Tokoon keskittyminen on varmasti fiksu veto, mutta ymmärrän harmistuksenne lupaavan ja monipuolisen kisauran agi/pk/vepe raukeamisesta. Toipumista ja pitkää, antoisaa tokouraa Kengulle!
    Tuuli + Osmo + Vire

    VastaaPoista
  2. Todella liikuttava video Kengun jäähyväisradasta, kyllä Kengu on hieno! Todella harmi nuo selän vaivat Kengulla :(. Usein olen saanut törmätä harrastuskoirien terveysongelmiin, mikä on todella harmi :(. Tsemppiä teille, teillä on kuitenkin valtavan ihanan luonteiset ja muutenkin ihanat koirat, joiden seurasta saatte nauttia ja onneksi saatte jatkaa harrastamista kuitenkin jossain muodossa!

    VastaaPoista